Livebetting

Livebetting blir allt populärare och fler och fler spelare upptäcker fördelarna med att spela även efter matchstart. Spel på fasta odds har länge varit en del av spelarnas och spelbolagens vardag och denna spelform är fortfarande den klart största. Men förändringens vindar blåser även inom odds och bettingvärlden.

Först kom de så kallade spelbörserna där det är spelarna själva som sätter oddsen. Betfair är pionjärer på området och Betsson är ett av spelbolagen som hakat på trenden och numera har en spelbörs i sitt spelutbud.

Den senaste trenden, som växer rasande takt, är livebetting. Spelformen ger dig möjlighet att spela på matcher och tävlingar live, efter det att de startat. Detta har inneburit en helt ny marknad och spel på sporter som framförallt tennis har snabbt blivit en favorit hos livespelarna.

Livebettingens fördelar

Fördelarna med att spela live är många. En stor är att du kan följa matchen på TV och då få en känsla över vilket lag eller vilken idrottare som är hetast just då. Därmed behöver du inte förlita dig lika mycket på annan information som formkurvor, statistik och andras åsikter. Detta förutsätter dock att du kan se det aktuella spelobjektet.

Därför satsar spelbolagen hårt på att kombinera livebettingen med livestreaming. Spelbolag som bet365, betfair, bwin och unibet sänder alla livesport på sina webbplatser.

Nackelarna

Men det finns såklart också nackdelar med livebetting. Har man inte lagt upp en förutbestämd plan med budget är det väldigt enkelt att spela bort lite mer än man gjort på spel med fasta odds. Detta på grund av att utbudet ofta är stort och oddsen hela tiden förändras, vilket lockar till snabba klipp.

Livebettingen är dock en mycket trevlig spelform som adderar krydda till vilken match som helst, oavsett om det gäller Champions Leaguefinalen i fotboll eller en tennismatch mellan två lågt rankade spelare som få känner till!